Speelautomatenbesluit van Fred Teeven is in werking getreden

Speelautomatenbesluit van Fred Teeven is in werking getreden

Het speelautomatenbesluit van Fred Teeven heeft groen licht gekregen en is per 1 juli 2011 in werking getreden. Dat heeft grote gevolgen voor de gokindustrie in Nederland, want bedrijven krijgen met de versoepeling van het speelautomatenbesluit meer ruimte om invulling aan het gokbeleid te geven. De Raad van State heeft weliswaar geadviseerd om de verruiming van het gokautomatenbesluit niet door te zetten, maar dit advies heeft Fred Teeven dus naast zich neergelegd. De fruitautomaten branche krijgt nu te maken met een nieuw besluit, waardoor kansspelbedrijven de mogelijkheid krijgen van gunstige maatregelen te profiteren. Sinds 1 juli 2011 krijgen de gokbedrijven in Nederland de mogelijkheid om bankbiljetten toe te staan en kunnen betaalkaarten als middel om speeltegoed te kopen voor fruitautomaten gebruikt worden.

 

Een andere verruiming van de maatregel laat een uitbreiding van nieuwe fruitautomaten toe, die een hogere jackpot kennen en wellicht ook een hoger uitbetalingspercentage zullen hebben. De nieuw soorten speelautomaten kennen een lager uurverlies en het speltempo zal beduidend hoger komen te liggen. Met de invoering van het speelautomatenbesluit krijgt deze branche een stevig zetje in de rug. De crisis heeft ook deze bedrijfstak in het hart geraak, maar met de nieuwe ontwikkelingen lijkt het tij voor de kansspelbranche definitief gekeerd te worden. Overigens staat de verruiming van het speelautomatenbesluit wel haaks op het restrictrieve gokbeleid dat gevoerd wordt. De Raad van State maakt zich vooral zorgen om een mogelijke toename van gokverslaafden. De verruiming van de regels zou het voor meer spelers aantrekkelijk maken om te gaan gokken en daarmee wordt het risico op het ontwikkelen van een gokverslaving weer verhoogd.

 

 


Meest gespeelde gokkasten
 • Bells on Fire
  8253 x gespeeld Bells on Fire
 • Simply Wild
  6915 x gespeeld Simply Wild
 • Allways Fruits
  5372 x gespeeld Allways Fruits
 • MultiPlayer Fruits4real
  5038 x gespeeld MultiPlayer Fruits4real
Bekijk alles
Nieuwste gokkasten
 • Pinocchio
  3438 x gespeeld Pinocchio
 • Money Honey
  3799 x gespeeld Money Honey
 • Golden gate
  3776 x gespeeld Golden gate
 • Double Sixteen
  4131 x gespeeld Double Sixteen
Bekijk alles